DUSTRA Dubrovnik

Marina Franić kandidatkinja za zamjenicu Željku Ragužu umjesto Ivane Šepak

Ivana Šepak ipak neće biti DUSTRA-ina kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika jer nije dovoljno dugo vremena prijavljena u Dubrovniku. Dustra-ina kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika bit će Marina Franić, inače potpredsjednica DUSTRA-e i peta kandidatkinja na listi DUSTRA-e za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Naime, sukladno Zakonu o lokalnim izbrima, kandidati za gradonačelnika i njihove zamjenike moraju imati najmanje šest mjeseci prijavljeno mjesto prebivačišta u jedinici u kojoj se natječu. Šepak u Dubrovniku živi već 13 godina, ali nije imala riješeno mjesto prebivališta jer se često morala seliti s jedne adrese na drugu.

Mjesto prebivališta Šepak je prijavila u listopadu, a izborno povjerenstvo utvrdilo je kako joj nedostaju tri dana za zadovoljenje zakonskih uvjeta, odnosno za podnošenje kandidature za zamjenicu gradonačelnika.

Inače, apsurdno je da Šepak može biti na listi za Gradsko vijeće, ali ne može biti kandidatinja za zamjenicu gradonačelnika.

Budući da Šepak može ostati kandidatkinja na DUSTRA-inoj listi za Gradsko vijeće ta se lista neće mijenjati. Šepak će zadržati treće mjesto na listi DUSTRA-e za Vijeće, dok je nova kandidatkina za zamjenicu gradonačalenika Marina Franić peta kandidatkinja na listi te stranke za Gradsko vijeće.

Preuzeto sa Dubrovnikpress.hr

O autoru

DUSTRA
Kontakt:

Ostavite komentar