DUSTRA-i PREKIPJELO: ‘Tražimo ukidanje PDV-a na avionske karte Dubrovnik-Zagreb!’

Dubrovačka stranka uputila je priopćenje Ministarstvu financija i upravi Zračne luke Dubrovnik u kojem zahtjeva ukidanje PDV-a na avionske karte na relaciji Dubrovnik-Zagreb i obratno za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije te ukidanje aerodromskih pristojbi na istoj relaciji.

‘Dosta nam je odsječenosti, izoliranosti i osjećaja zabačenosti ne samo od ostatka Republike Hrvatske već i od Europske Unije. Stoga smo podnijeli zahtjev Ministarstvu financija u kojem tražimo ukidanje PDV-a na avionske karte na relaciji Dubrovnik-Zagreb i obratno za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije. Također, zahtijevamo da uprava Zračne luke Dubrovnik ukine aerodromske pristojbe na istoj relaciji’, kazao je predsjednik Dubrovačke stranke Željko Raguž.

Dalje, naglasio je kako krajnji jug Hrvatske nije odsječen samo od Zagreba već i od ostatka zemlje te ostalih gradova Europske unije.

‘Nekoliko puta svjedočili smo otvaranju gradnje pelješkog mosta, a i danas kada je gradnja mosta prihvaćena kao konačno rješenje zabrinjavaju nas prigovori iz susjedne nam države. Tko na kraju ispašta? Ispaštaju stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije zbog neadekvatne povezanosti s ostatkom države. Ispaštaju studenti koji odlaze studirati u druge gradove, ispaštaju građani koji se odlaze liječiti u Zagreb, itd…’, objasnio je Raguž ističući kako besramno skupe avionske karte i aerodromske pristojbe samo dodaju sol na ranu.

‘Država već godinama nije učinila ništa na boljem povezivanju krajnjeg juga. Nije učinila ništa niti onda kada smo ušli u EU, a premda smo potpisnici Schengenskog sporazuma o granicama. Ali nije sva odgovornost samo na državi. Uprava Zračne luke Dubrovnik nije učinila ništa za pojeftinjenje cijene avionskih karata. Cijenu aerodromske pristojbe određuje isključivo Zračna luka Dubrovnik, a ona se godinama naplaćivala našim građanima doprinoseći tako dodatnom osjećaju izoliranosti i izolacije’, bio je jasan u svom priopćenju predsjednik DUSTRA-e.

O autoru

DUSTRA
Kontakt:

Ostavite komentar